Weer geen oude vier


Friday, March 30th, 2007

In 2007 zal Vidar wederom geen oude vier kunnen afleveren naar de 124e varsity. Reden dit keer is niet het gebrek aan roeiers of goede boten, maar de ongeschiktheid van de feestlocatie voor de kroegjool. Gisteren werd in het geheim de feestlocatie uitgetest maar ongeschikt bevonden door de Brandweer en de Universiteit.

In beginsel zou de van Sonstraat zich prima lenen voor een kroegjool. De Hoge hufterproofheid van de GR en de waterdichte geluidsisolatie van het pand en de voordeur dragen hier aan bij. Verder zijn de vluchtroutes efficiënt ingericht én voldoet het aan de vereisten van de sociale Hygiëne. Verder zou het kelderbiersyteem de vraag ruimschoots aan moeten kunnen.

De Pré Oocuz borrel zou de dan ook de grote test moeten zijn voor de Van Sonstraat 30 als Joollocatie. Helaas dacht Brandweercommandant Adri van der Vondervoort hier anders over. In samenspraak met collegevoorzitter Hein van Oorschot keurde hij volstrekt onverwacht de A-locatie af voor het grootste studentenevenement van het jaar.

Speculaties in het NRC van vandaag wijzen in de richting van P.E.B. Gijs van den Heuvel was de opvallend afwezige op de borrel van gisteren. Anonieme bronnen hebben het over een indirect verband met de springbreakparty 2007. Een Tilburgse kroegjool zou de springbreak naar een 2e plaats op de ranglijst verwijzen.


Comments are closed.