Kandidaatsbestuur bekend


Monday, April 2nd, 2007

Iedereen wist het al, maar nu is het dan officieel, het kandidaatsbestuur is bekend. Dit jaar overigens in een heel andere opzet.

 • Praeses: Joeri Bruschinski
 • Quaestor: Prof dr. H. Schaap
 • Ab actis: Nioor Bus

 

Commisariaten

 • Commissaris Hard Bier drinken & Praeses Apparaat : Joes van Berkel
 • Commissaris Hard Roeien: Jeroen v Arendonk
 • Commissaris Langzaam roeien: Marit Tuinhof
 • Commisaris Bierdrinken & Negermuziek : Daan Kleinen
 • Beheer brandbare stoffen: Hillie Heinsbroek

3PAQ & 4C 2 tha B

Wat direct opvalt is een strikte scheiding tussen het bestuur bestaande uit de drie-eenheid P-A-Q (3paq), en het uitvoeren orgaan (apparaat) C-C-C-C-B. (4C 2 tha B) “Het moet op voorhand duidelijk zijn wie beleid maakt en wie beleid uitvoert” Aldus 50 cent liefhebber Bruschinksi. “Ik hoor van mijn voorgangers dat een even aantal bestuursleden regelmatig tot staking van stemmen leidt, op deze manier is dat probleem in één klap weggenomen.” “Verder denk ik dat ik door het wegvallen van mijn uitvoerende taak als beleidmaker gewoon weer in training kan komend jaar. Verder kan de Prof. zijn tweede proefschift naar alle waarschijnlijk gaan afronden en daarnaast een vijfde studie beginnen.

Apparaat 

De anncieniteit van het apparaat is opvallend te noemen; Van Berkel zal het apparaat gaan leiden, heeft een vijfvoudige stem in de algemene vergadering en is tevens immuun verklaard voor de (eiland)apparaat-raad. Tijdens ALV’s zal hij dan ook de immuniteitsamulet gaan dragen. Op deze manier vertaalt de core activiiteit van Vidar (hard bierdrinken) zich in een groot aandeel in het besluitsvormingsproces wat een goede zaak te noemen is.

Inititiatie stop-sport fonds
Breekpunt in de bestuursformatie de afgelopen weken was voor van Berkel het stop-sport fonds. Uiteindelijk ging hij toch overstag in ruil voor de immuniteisamulet. v Berkel: “Een stopsportfonds llijk mij op dit moment niet meer nodig, aan de schade van de afgelopen kaas-en wijn avond valt duidelijk af te leiden dat de wedstrijdroeiers in combinatie met alcohol prima staat zijn hun eigen roeicarriere af te kappen. Het geven van meer dispensaties maakt een dergelijk fonds overbodig, én doet een aardige duit in het zakje.


5 responses to “Kandidaatsbestuur bekend”

 1. CBD 2 says:

  het barblik zal komend jaar gewoon bij het bestuur blijven verwacht ik zo!

 2. BasR says:

  Prachtig verhaal, alle vertrouwen in komend bestuur.

 3. Lemmens says:

  Wat heerlijk dat site weer in volle glorie online is. De zon gaat weer schijnen in mijn leven dat vanaf het het moment de site off-line ging stukje bij beetje droeviger, donkerder en zinlozer werd.

  Nu kan er tenminste weer goed gediscusieerd worden over belangrijke nieuwsfeiten die zorgvuldig door WNN worden verzameld en verslaan. Hulde!

  Vooral dat verhaal over die ‘ammuniteitsammulet’ is werkelijk waar briljant en onovertroffen en raakt de kern van de contemporaine casualistiek die het huidige discours van Vidar lijkt te zijn gaan bepalen door de jaren heen.

  Maar ach, dat is alleen maar mooi!

  Toch?

 4. 3PAQ says:

  Ter verheldering:

  Het apparaat (waarbinnen van Berkel de immuniteitsamulet bezit) heeft samen slechts 1 stem, terwijl men binnen 3PAQ elk 1 stem bezit.

 5. servaas says:

  een snelle rekenaar telt dan dus zo uit, dat er tijdens de “main” vergaderingen wel degelijk een “draw” kan ontstaan.

  Succes!!!